MTG köper Radio Prime Norge

Utvalda MTG köper Radio Prime Norge

NYHETER. Radio Prime Norge blir nu P5 Östfold. Radio Prime Norge är INTE att blanda samman med den svenska versionen i Strömstad och Tanum.

 

Radio Prime Strömstad startades som ett gymnasieprojekt som sedan tog ordentlig fart. Idag är det en välmående station som ägs av Tanum Invest AB. Planerna för framtiden för Radio Prime Sverige är fokus på det lokala.
– Vi kommer att satsa på att bli ännu mer lokala och synas mer på bygden. Vi håller även på att utveckla vår nya mobilanpassade hemsida med stort fokus på lokala nyheter, säger Magnus Olsson, Tanum Invest.

De båda stationerna har de senaste åren haft ett visst samarbete.
– Sedan uppdelningen mellan Radio Prime Sverige och Radio Prime Norge 2012 har stationerna samarbetat på vissa områden. Det samarbetet kommer tills vidare att fortsätta i samma utsträckning tillsammans med den nya konstellationen i Norge, säger Magnus Olsson, Tanum Invest.

Medan Radio Prime Sverige tuffat på  har Radio Prime Norge har haft det tufft ekonomiskt. Sedan i januari i år har de letat ny ägare och P4 MTG dök upp som intressent.
– Vi har slitit med ekonomin i alla år. Vi är väldigt förnöjda att vi fått avtalet igenom för de fyra radiostationerna, säger Per Olav Andersen från Radio Prime Norge.

Radio Prime Norge startade i Halden hösten 2005. Kontoren Fredrikstad, Sarpsborg och Moss öppnade 2010. Den 17 maj är sista sändningsdagen för Radio Prime Norge som dagen efter alltså blir P5 Östfold. P5 Östfold kommer att ha cirka 10 anställda och stationens kontor ska ligga i Sarpsborg.
– Det känns väldigt bra. Nu med vår nye ägare får vi en helt annan tillgång till resurser och kan lägga fokus på det vi brinner för, att göra bra radio, inte att driva radio, säger Per Olav Andersen.
Själv går han vidare från att ha varit daglig leder för Radio Prime Östfold till att bli regionleder för P5 Östfold.
– Vi är en del av det som startade med Radio Prime i Strömstad, och det är vi fortsatt stolta över, säger Per Olav Andersen.

Kari Holmwall
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Strömstad

lyssnaSmall